Aktualności

2019-07-15 15:51
Partnerzy i wystawcy Mazury HoReCa przez cały rok angażują się w inicjatywy związane z rozwojem polskiej sztuki kulinarnej. Restauracja z KLASĄ to projekt umożliwiający pracę i naukę uczniom szkół gastronomicznych przy realizacji dużego wydarzenia sportowego. W trakcie Mistrzostw Europy w piłce ręcznej plażowej, które odbywały się w Stare Jabłonki Hotel Anders, Stare Jabłonki ...
2019-06-17 13:58
Zapiszcie sobie tę datę w kalendarzu! Po raz piąty spotkamy się w Expo Mazury w trakcie targów branży HoReCa. Mazury HoReCa 2020 odbędzie się w dniach 21-22 kwietnia przyszłego roku. Wiecej szczegółów już wkrótce zarówno na www.mazuryhoreca.pl, jak i na naszym profilu fb: https://bit.ly/2ZCSHlh 
2019-04-16 10:26
Możemy już oficjalnie ogłosić klasyfikację konkursu Gęsina w Restauracji.1 miejsce - Marcin Zakrzewski Kacper Kuczyński Pałac Mortęgi Hotel & SPA-238 pkt. 2 miejsce - Kamil Paszkowski, Rafał Chełmiński Ogródek Pod Jabłoniami - 217 pkt. 3 miejsce - Steven Spigiel,Daniel Walburg - Pink Lobster by Jarek WalczykWarszawa - 216 pkt. 4.Radosław Szulc, Iwona Iwanicka - Hotel St....
2019-04-16 10:24
Mamy już oficjalne wyniki trzeciego konkursu kulinarnego w ramach Mazury HoReCa 2019 - targi branży HoReCa. Był to tym razem konkurs przeznaczony dla uczniów szkół gastronomicznych - Drób na Polskim Stole. A oto i rezultaty: 1. Arkadiusz Woźniak, Tobiasz Baluk - Technikum Lider - 258 pkt.2.Ewelina Filipowicz, Joanna Zalewska - Zespół Szkół Gastronomiczno - Spożywczych - 255...
2019-04-16 10:22
Czas na ogłoszenie oficjalne wyników ostatniego z konkursów, który odbywał się w ramach Mazury HoReCa 2019 - a był to Green Box Challenge w kategorii profesjonalistów/freelancerów. A oto i klasyfikacja końcowa: 1 miejsce - Michał Bilecki- Fabryka Wełny Hotel & Spa - 232 pkt2 miejsce - Weronika Migdałek - Lavenda cafe & lunch - 227 pkt 3 miejsce - Kornel Winiarski - ...
2019-04-10 09:43
Już 09 i 10 kwietnia Expo Mazury staną się stolicą polskiej branży HoReCa. A wszystko przez IV edycję targów branży HoReCa – Mazury HoReCa. Będzie się działo. W trakcie dwóch dni wydarzenie będziecie mogli poznać ofertę kilkudziesięciu wystawców z branży , zobaczyć na żywo 3 konkursy kulinarne (Drób na Polskim Stole, Gęsina w Restauracji i Green Box Challenge) oraz sprawdzić...
2019-04-08 12:39
Nasz kolejny wystawca - PHU Zipex Wyposażenie Gastronomii i Handlu - w branży jest od 11 lat. Zajmuje się wyposażeniem obiektów gastronomicznych i handlu typu sklepy mało i wielkopowierzchniowe. Na swoim stoisku, które w tym roku będzie prezentować następujących partnerów: Tecnoinox Italy, Fagor Gastro Polska, Hendi Polska, Eurogast Polska. Zapraszamy również na...
2019-04-04 13:16
Gastromedia na naszych targach zaprezentuje najnowszy model Pacojet'a - Pacojet 2 PLUS. Nowe funkcje automatycznego powtarzania cyklu pacozowania umożliwiają uzyskanie niespotykanej konsystencji pacozowanego produktu. Konsystencja produktu może być jeszcze bardziej kremowa i napowietrzona oraz a la minute podana we właściwej temperaturze. Emulsje osiągają najwyższy stopień...
2019-04-03 15:11
Czas na kilka słów o nietypowym bohaterze Mazury HoReCa.Mieszkaniec polskiego gospodarstwa. Antybiotyki są mu obce, za to do woli zajada się swoimi ulubionymi zbożami, w tym kukurydzą, której zawdzięcza delikatnie złotawą barwę. Nigdzie się nie spieszy, więc może rosnąć wolniej niż zwykłe kurczaki. OTO WŁAŚNIE KURCZAK SIELSKI!Zachęcamy wszystkich Szefów Kuchni do spróbowania i...
2019-04-03 14:56
Budowanie silnej i rozpoznawalnej marki polskiego rolnictwa pod hasłem „Polska smakuje” opisanej w „Strategii promocji żywności Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi” to jedno z głównych zadań Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa. KOWR zachęca konsumentów do kupowania polskiej żywności, a branżę – do reagowania na potrzeby konsumentów i promocji własnych produktów.KOWR pod...