Aktualności

2019-04-16 10:26
Możemy już oficjalnie ogłosić klasyfikację konkursu Gęsina w Restauracji.1 miejsce - Marcin Zakrzewski Kacper Kuczyński Pałac Mortęgi Hotel & SPA-238 pkt. 2 miejsce - Kamil Paszkowski, Rafał Chełmiński Ogródek Pod Jabłoniami - 217 pkt. 3 miejsce - Steven Spigiel,Daniel Walburg - Pink Lobster by Jarek WalczykWarszawa - 216 pkt. 4.Radosław Szulc, Iwona Iwanicka - Hotel St....
2019-04-16 10:24
Mamy już oficjalne wyniki trzeciego konkursu kulinarnego w ramach Mazury HoReCa 2019 - targi branży HoReCa. Był to tym razem konkurs przeznaczony dla uczniów szkół gastronomicznych - Drób na Polskim Stole. A oto i rezultaty: 1. Arkadiusz Woźniak, Tobiasz Baluk - Technikum Lider - 258 pkt.2.Ewelina Filipowicz, Joanna Zalewska - Zespół Szkół Gastronomiczno - Spożywczych - 255...
2019-04-16 10:22
Czas na ogłoszenie oficjalne wyników ostatniego z konkursów, który odbywał się w ramach Mazury HoReCa 2019 - a był to Green Box Challenge w kategorii profesjonalistów/freelancerów. A oto i klasyfikacja końcowa: 1 miejsce - Michał Bilecki- Fabryka Wełny Hotel & Spa - 232 pkt2 miejsce - Weronika Migdałek - Lavenda cafe & lunch - 227 pkt 3 miejsce - Kornel Winiarski - ...
2019-04-10 09:43
Już 09 i 10 kwietnia Expo Mazury staną się stolicą polskiej branży HoReCa. A wszystko przez IV edycję targów branży HoReCa – Mazury HoReCa. Będzie się działo. W trakcie dwóch dni wydarzenie będziecie mogli poznać ofertę kilkudziesięciu wystawców z branży , zobaczyć na żywo 3 konkursy kulinarne (Drób na Polskim Stole, Gęsina w Restauracji i Green Box Challenge) oraz sprawdzić...
2019-04-08 12:39
Nasz kolejny wystawca - PHU Zipex Wyposażenie Gastronomii i Handlu - w branży jest od 11 lat. Zajmuje się wyposażeniem obiektów gastronomicznych i handlu typu sklepy mało i wielkopowierzchniowe. Na swoim stoisku, które w tym roku będzie prezentować następujących partnerów: Tecnoinox Italy, Fagor Gastro Polska, Hendi Polska, Eurogast Polska. Zapraszamy również na...
2019-04-04 13:16
Gastromedia na naszych targach zaprezentuje najnowszy model Pacojet'a - Pacojet 2 PLUS. Nowe funkcje automatycznego powtarzania cyklu pacozowania umożliwiają uzyskanie niespotykanej konsystencji pacozowanego produktu. Konsystencja produktu może być jeszcze bardziej kremowa i napowietrzona oraz a la minute podana we właściwej temperaturze. Emulsje osiągają najwyższy stopień...
2019-04-03 15:11
Czas na kilka słów o nietypowym bohaterze Mazury HoReCa.Mieszkaniec polskiego gospodarstwa. Antybiotyki są mu obce, za to do woli zajada się swoimi ulubionymi zbożami, w tym kukurydzą, której zawdzięcza delikatnie złotawą barwę. Nigdzie się nie spieszy, więc może rosnąć wolniej niż zwykłe kurczaki. OTO WŁAŚNIE KURCZAK SIELSKI!Zachęcamy wszystkich Szefów Kuchni do spróbowania i...
2019-04-03 14:56
Budowanie silnej i rozpoznawalnej marki polskiego rolnictwa pod hasłem „Polska smakuje” opisanej w „Strategii promocji żywności Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi” to jedno z głównych zadań Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa. KOWR zachęca konsumentów do kupowania polskiej żywności, a branżę – do reagowania na potrzeby konsumentów i promocji własnych produktów.KOWR pod...
2019-04-03 14:52
Marka CHEF została stworzona, aby promować kreatywność Kucharzy. Produkty CHEF to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy.Marka CHEF została stworzona, aby promować kreatywność Kucharzy. Produkty CHEF to bazy kulinarne będące niezbędnymi składnikami dla każdej wysokiej klasy kuchni oraz kucharzy, którzy mają wysokie...
2019-04-03 14:49
MASA Wyposażenie Gastronomii i Masarni od 15 lat zajmuje się wyposażaniem obiektów gastronomicznych w profesjonalny sprzęt renomowanych firm. Firma oferuje usługi w zakresie projektowania zapleczy kuchennych, doboru, dostawy i montażu urządzeń gastronomicznych oraz mebli technologicznych. W ofercie znajdą również Państwo szeroki wybór zastawy stołowej, szkła i sztućców. MASA...