Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone!

Znamy już uczestników konkursów „Zielona Budka Master Challenge”, „Gęsina w Restauracji” i „Drób na Polskim Stole”, którzy powalczą o główne nagrody podczas targów Mazury HoReCa 2017 (25-26.04.2017).
A jest o co walczyć – w konkursie „Zielona Budka Master Challenge” główna nagroda dla profesjonalistów to 10 000 zł, dla uczniów 3 000 zł. Zwycięzca konkursu „Gęsina w Restauracji” otrzyma Thermomix, a zwycięzca konkursu „Drób na Polskim Stole” cyrkulator do gotowania sous vide.
 
Zadaniem uczestników „ Zielona Budka Master Challenge” jest stworzenie kreatywnego deseru lodowego, którego składnikami są: smak roku lodów Zielona Budka (mascarpone z sosem z owoców leśnych), dodatkowy smak lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produkt mleczny firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic, Gastro Magic Service.
 
Konkurs „Drób na Polskim Stole” (dla uczniów) oraz „Gęsina w Restauracji” (dla profesjonalistów) są finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Uczniowie przygotują dania z filetu z kaczki i dowolnych podrobów drobiowych, składniki dań przygotowywanych przez profesjonalnych kucharzy to udo gęsie oraz wątróbka drobiowa.
 
Listy zakwalifikowanych uczestników: