
Partnerzy i wystawcy Mazury HoReCa przez cały rok angażują się w inicjatywy związane z rozwojem polskiej sztuki kulinarnej. Restauracja z KLASĄ to projekt umożliwiający pracę i naukę uczniom szkół gastronomicznych przy realizacji dużego wydarzenia sportowego.
W trakcie Mistrzostw Europy w piłce ręcznej plażowej, które odbywały się w Stare Jabłonki Hotel Anders, Stare Jabłonki młodzi adepci sztuki kulinarnej mieli okazję współpracować ramię w ramię ze znakomitymi szefami kuchni z Dariusz Strucinski na czele.
W zacnym gronie szefów Restauracja z KLASĄ znaleźli się zarówno jurorzy konkursów kulinarnych Mazury HoReCa, jak i ich uczestnicy.
Wśród 30 partnerów projektu były również firmy i organizacje współpracujące z naszymi targami: Klub Szefów Kuchni, Kurczak Sielski, BAGSTAR,Wypożyczalnia Gastronomiczna - Gastro Magic Service, Nestlé, Asia Foods, Aviko Polska, MOSSO Kewpie, Oerlemans Foods, Kuchnie Świata, Żywiec Zdrój, Winterhalter Polska.
Gratulujemy inicjatywy i pomysłu!