O TARGACH
W dniach 09-10.04.2019 r. w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się trzecia edycja targów Mazury HoReCa. Poprzednie edycje cieszyły się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, każda z nich zgromadziła ponad stu wystawców z branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej. Drugą edycję wydarzenia rozszerzyliśmy dodatkowo o cukiernictwo i piekarstwo ze względu na rosnące zainteresowanie branży najwyższej jakości pieczywem, wyrobami cukierniczymi i deserami. Pozytywny odbiór tej inicjatywy skłania nas do jej kontynuacji podczas Mazury HoReCa 2018.
Formuła B2B targów Mazury HoReCa opiera się na krótkich spotkaniach biznesowych wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Taka formuła umożliwia bardziej precyzyjne dotarcie z ofertą do zainteresowanych odbiorców, nawiązanie nowych kontaktów, podpisanie pierwszych umów. Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami, co zaowocowało udanymi transakcjami i nowymi pomysłami biznesowymi.
Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Podczas tegorocznej edycji odbędą się takie konkursy jak „Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji”. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego.
W ramach Mazury HoReCa 2018 odbędą się także bezpłatne szkolenia dla restauratorów.
ZAKRES TEMATYCZNY TARGÓW
Dostawcy Horeca
Media
Napoje gorące
Soft drink
Alkohole
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hotelu
IT i inteligentne technologie
Marketing w hotelu i gastronomii
Usługi
Cukiernictwo
Produkty i przetwory mleczarskie
Piekarstwo