Konkurs odbędzie się dnia 14 maja i skierowany jest do uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski. Elementem obowiązkowym przygotowanego dania jest filet z kurczaka supreme, pozostałe składniki uczestnik dobiera indywidualnie według własnego uznania.
Zgłoszenie konkursowe zawierające formularz zgłoszeniowy, recepturę wraz z wyraźnym zdjęciem potrawy prosimy przesłać na adres e-mail:
lub dostarczyć do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku.
lub dostarczyć do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława. Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku.
Organizatorami konkursu są Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych- Izba Gospodarcza, Expo Mazury S.A. oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Konkurs “Drób na Polskim Stole” sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego.
Serdecznie zapraszamy!