Biznes, smak, jakość - trzeci edycja Mazury HoReCa za nami | Mazury HoReCa - 09-10.04.2019

Biznes, smak, jakość – trzeci edycja Mazury HoReCa za nami | Mazury HoReCa – 09-10.04.2019

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy: liderzy w branży, specjalistyczne szkolenia gastronomiczne – to wszystko można było spotkać, doświadczyć i zobaczyć w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie. A to dzięki III edycji targów branży HoReCa – Mazury HoReCa.

 

Wydarzenie odbywające się na Mazurach Zachodnich przyciągnęło 120 wystawców z Polski i zagranicy, którzy mieli możliwość spotkać nowych klientów oraz porozmawiać o kondycji i kierunkach rozwoju branży HoReCa. Dzięki systemowi meetingowemu w trakcie dwóch dni targowych odbyło się ponad 1000 spotkań na linii hosted buyers – wystawca.

 

Sercem targów była strefa konkursowa, która na swoich na swoich 16 stanowiskach gościła uczestników 4 konkursów kulinarnych, co jest rekordem na mapie konkursów kulinarnych w Polsce.

 

Dużym powodzeniem wśród odwiedzających cieszyły się strefy live cooking, gdzie czołowi polscy kucharze przeprowadzali otwarte pokazy kulinarne. Była to doskonała okazja, by zobaczyć ich przy pracy a zarazem dowiedzieć się więcej o pracy mistrzów i przygotowywaniu się do międzynarodowych konkursów kulinarnych.

 

Wśród gości można było zobaczyć zarówno znanych z ekranów telewizyjnych mistrzów takich jak Karol Okrasa, Kurt Scheller czy Tomasz Dekier, jak i mniej medialnych, ale honorowanych światowymi wyróżnieniami, wśród których warto wyróżnić uczestnika ostatniego Bocuse d’Or Dawida Szkudlarka oraz przygotowujących się do czerwcowego Coupe du Monde de la Patisserie Michała Doroszkiewicza i Marka Moskwę. Ogólnie w ciągu dwóch dni na strefach prezentowanych przez prestiżowe Akademię Bocus d’Or i Klub Szefów Kuchni licznie zgromadzona publiczność.

 

Mazury HoReCa to jednak nie tylko gastronomia najwyższej klasy. Kilkuset seminarzystów z branży zgromadziły specjalistyczne szkolenia z zarządzania restauracją, jej finansami i personelem. Przeprowadzone one zostały przez Piotra Rogowskiego i Pawła Grubę – managerów zewnętrznych V4B – trenerzy i doradcy z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej.

 

Menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług – liderzy branży HoReCa – III edycja targów Mazury HoReCa potwierdziła swoją pozycję wydarzenia o olbrzymim potencjale biznesowym a jednocześnie już trwale odznaczającego swoją pozycje na rynku wydarzeń HoReCa w Polsce.