W dniu 13 maja podczas MAZURY HoReCa festiwal smaków odbędzie się konkurs kulinarny “Gęsina w Restauracji”. Wziąć w nim udział mogą kucharze z dowolnych zakładów gastronomicznych, zarówno hotelarskich, jak i pojedynczych restauracji z całej Polski.
W konkursie uczestniczą ekipy dwuosobowe, składnikiem obowiązkowym przygotowanego dania jest gęsina, pozostałe składniki uczestnicy dobierają indywidualnie według własnego uznania. Zgłoszenie konkursowe powinno zawierać formularz zgłoszeniowy oraz recepturę wraz z wyraźnym zdjęciem potrawy i musi zostać przesłane na adres
lub zostać dostarczone do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława.
lub zostać dostarczone do siedziby Krajowego Związku Grup Producentów Rolnych – Izby Gospodarczej, przy ulicy Gdańskiej 10/6, 14-202 Iława.
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa w dniu 1 maja 2016 roku. Organizatorem konkursu jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi, Expo Mazury S.A. oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni.
Zapraszamy do udziału!