Octim dołącza do grona wystawców

Octim dołącza do grona wystawców

W trakcie MAZURY HoReCa będzie można się zapoznać m. in. z ofertą produktową firmy OCTIM. To wyjątkowe octy, musztardy i keczupy, które podkreślą smak Twoich ulubionych potraw, czyniąc je wyjątkowymi!
 
Spółka OCTIM powstała w 1994 roku. Założyli ją pracownicy istniejącego od 1965 roku przedsiębiorstwa państwowego Wytwórnia Octu i Musztardy w Olsztynku. OCTIM Wytwórnia Octu i Musztardy Sp. z o.o. w Olsztynku powstała 1 kwietnia 1994 r. w wyniku prywatyzacji przedsiębiorstwa państwowego. Podstawowym celem działalności firmy jest produkcja wysokiej jakości octów, musztard i ketchupów przygotowywanych wyłącznie z surowców naturalnych. Wytwórnia wyspecjalizowała się w produkcji octu spirytusowego. Otrzymywany w drodze tradycyjnej, biologicznej fermentacji octowej, przechowywany jest w tradycyjnych kadziach modrzewiowych. Drugim z kolei czołowym produktem jest ocet jabłkowy, również uzyskiwany przez fermentację, ale wina jabłkowego z polskich jabłek.
 
Równie znane, chętnie spożywane i często pojawiające się na polskich stołach są musztardy firmy OCTIM. Do ich produkcji używa się wyselekcjonowanej gorczycy, która musi spełniać szczegółowe wymagania jakościowe. Nadrzędnym celem firmy jest dostarczanie klientom produktów wysokojakościowych, wyprodukowanych według tradycyjnych receptur funkcjonujących od kilkudziesięciu lat na Warmii i Mazurach.